Letselschade bij een eenzijdig ongeluk

In het verkeer gebeuren jaarlijks vele ongelukken. Een eenzijdig ongeluk komt regelmatig voor. Hierbij gaat het om ongelukken waarbij geen tweede partij betrokken is. Toch kan het slachtoffer in sommige gevallen wel iemand aansprakelijk stellen. Het is dus niet noodzakelijk dat iemand anders direct betrokken is geweest bij het ongeluk. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren wanneer het gaat om een gevaarlijk punt of gebrekkig onderhoud aan de weg. In zo’n geval kan de wegbeheerder aansprakelijk zijn. Er zijn drie partijen die kunnen worden geclassificeerd als wegbeheerder. Dit zijn:

  • Gemeente
  • Provincie
  • Rijkswaterstaat

Een algemene regel is dat de wegbeheerder aansprakelijk is als deze eerder duidelijk op het risico gewezen is. Als u een vergoeding wilt eisen van de wegbeheerder is het belangrijk om te weten dat u zelf moet bewijzen dat de weg niet veilig genoeg is. Hierbij kunt u denken aan het verzamelen van duidelijke foto’s die inzicht geven in de situatie en getuigen die uw verhaal kunnen bevestigen. In de winter is het mogelijk dat er sprake is van gladheid. Bij een eenzijdig ongeluk door gladheid kunt u ook de beheerder aansprakelijk stellen. Het is immers hun verantwoordelijkheid om wegen berijdbaar te houden.

Eenzijdig ongeluk in Rotterdam

Wanneer het tot een rechtszaak komt, kunt u een letselschade advocaat inschakelen om u te vertegenwoordigen tegenover de rechter. Zit u in de regio Rotterdam in een soortgelijke situatie? Neem dan contact met ons op.

Terug naar het overzicht