5 tips bij letselschade

1. Heeft u letselschade opgelopen? Ga dan zo snel mogelijk naar uw huisarts. Een huisarts kan het letsel vastleggen op papier, dit kunt u dan als bewijs indienen en aantonen dat uw letsel het gevolg is van het ongeval, de medische fout of het misdrijf waar u bij betrokken was.
2. Zorg voor een goede administratie en houd uw schade goed bij. Bewaar dus alle bonnen, facturen en dergelijke die u heeft moeten maken door de situatie. Deze kosten kunt u dan later verhalen op de aansprakelijke partij. Dit zijn niet alleen uw eigen directe kosten van bijvoorbeeld uw auto of dokter, maar ook reiskosten, ingeschakelde hulp in huis of de opvangkosten voor de kinderen kunt u verhalen op de tegenpartij.
3. De verzekeraar kan een specialist of arts voorstellen waarbij een medische keuring moet ondergaan. U hoeft hier niet zomaar akkoord mee te gaan. Als u zelf een andere arts heeft gevonden, waar u zich beter bij voelt, dan kunt u proberen om daar de keuring te laten ondergaan.
4. De verzekeraar stelt mogelijk allerhande vragen over uw medische geschiedenis. Zorg dat u, voordat u antwoord geeft op deze vragen, dat er contact is geweest met een letselschade advocaat. Deze kan u adviseren over de juiste beantwoording.
5. Zorg dat uw letselschadespecialist aanwezig is bij het eerste gesprek met de verzekeraar. Deze specialist weet waar op gelet moet worden en waar u wel en niet op moet willen ingaan. Zo voorkomt u onnodige discussies of problemen.

Letselschade advocaat

Bent u op zoek naar een letselschade advocaat in Rotterdam? Solstad Advocaten is graag uw partner. Neem vrijblijvend contact op via 010 422 24 25 of maak gebruik van ons contactformulier.

Terug naar het overzicht