Juridische bijstand na een arbeidsongeval

Ongelukken op de werkvloer komen helaas nog steeds vaak voor. Als een arbeidsongeval te wijten is aan een fout van de werkgever, dan kunt u in aanmerking komen voor een schadevergoeding. Een arbeidsongeval hoeft overigens lang niet altijd een ongelukkig voorval te zijn. Slechte arbeidsomstandigheden kunnen leiden tot bijvoorbeeld RSI of rugklachten en ook dit valt onder de noemer bedrijfsongeval. Uiteraard ligt dat altijd aan de specifieke context van het ongeval. Solstad Advocaten is zeer ervaren in het afhandelen van schadezaken na een arbeidsongeval. Schakel daarom één van onze specialisten in om u te helpen. Wij kunnen bekijken of de schuld van het ongeval bij uw werkgever ligt en wat de schade is. Aan de hand daarvan kunnen we een inschatting maken en beginnen we de schadeprocedure.

Schakel een ervaren letselschade advocaat in

Letselschadezaken zijn vaak erg ingewikkeld en daarom is het niet verstandig om zonder hulp een zaak te starten. Schakel daarom altijd een letselschadespecialist in die over de juiste kennis en kunde beschikt. Als letselschade advocaat in de regio Rotterdam hebben wij veel ervaring met het verkrijgen van een schadevergoeding na bedrijfsongevallen. Wij kunnen u dan ook op deskundige wijze helpen bij uw zaak.

Er samen uitkomen

Het is belangrijk om snel actie te ondernemen na een arbeidsongeval. Hoe sneller u handelt, hoe beter de afwikkeling van de zaak. Ook uw werkgever moet snel op de hoogte worden gesteld. Wees niet bang om uw werkgever aansprakelijk te stellen: hij is hier immers voor verzekerd. Bovendien hoort een werkgever natuurlijk de zaken op de werkvloer op orde te hebben, zoals veiligheidsmaatregelen en het toezicht op de naleving hiervan. Wij hechten veel waarde aan de relatie tussen werkgever en werknemer, en proberen daarom ook altijd om deze goed te houden. We willen er graag samen uitkomen.