Professionele hulp bij whiplash letselschade

Een whiplash is een plotselinge beweging van het hoofd ten opzichte van de romp, die veel voorkomt bij verkeersongevallen. Met name bij kop-staartbotsingen treedt een whiplash vaak op. Na een ongeluk kunnen verschillende fysieke en psychische klachten optreden, zoals:

  • Rug– en nekpijn
  • Hoofdpijn
  • Slaapproblemen
  • Verminderde concentratie
  • Duizeligheid
  • Angst en depressie

Gevolgen van whiplash

De gevolgen van een whiplash zijn voor buitenstaanders niet zichtbaar en ook artsen hebben moeite met het vaststellen van schade. Op foto’s en scans is namelijk meestal niets te zien. Toch kunnen de klachten zeer pijnlijk en langdurig van aard zijn. U kunt door een whiplash behoorlijk belemmerd raken in uw dagelijks leven en op de werkvloer.

Behandeling van whiplash

Een zachte nekkraag wordt soms als hulpmiddel gegeven bij de klachten. Het is de bedoeling dat u zoveel mogelijk actief blijft bij een whiplash. De effectiviteit van de behandelingen door een fysiotherapeut, oefentherapeut of gedragstherapeut zijn nog onvoldoende onderzocht. Het behandelen door een chiropractor wordt sterk afgeraden zolang het niet goed duidelijk is wat er precies allemaal beschadigd is. Het herstel moet dus vanzelf gaan, maar kan langer duren wanneer het letselschadeproces moeizaam verloopt.

Whiplash letselschade in Rotterdam

Heeft u in de omgeving van Rotterdam een whiplash opgelopen en wilt u een schadevergoeding? Een letselschade advocaat helpen tot een rechtvaardig bedrag te komen. Bij Solstad houden we rekening met alle kosten en misgelopen inkomsten als gevolg van de whiplash. Daarnaast staan we u bij in geval van conflict met uw verzekeraar. Neem vrijblijvend contact op met een van onze letselschadespecialisten via 010-4222425 of vul het contactformulier in.